Beste Levende Culturen voor Mannen

Geschreven door Angie Arriesgado
Beste levende culturen voor mannen

De beste levende culturen voor mannen bevatten niet dezelfde elementen als de beste levende culturen voor vrouwen. Net zoals er specifieke supplementen zijn voor vrouwen, zijn er ook specifieke supplementen voor mannen. En dat geldt natuurlijk ook voor levende culturen. Dit artikel helpt je om de juiste levende culturen voor mannen te kiezen.

Hoe de Beste Levende Culturen Voor Mannen Kiezen

Het aantal levende cultuursupplementen op de markt kan je hoofd doen duizelen. Het onderzoeken van verschillende producten, het lezen van klantrecensies en het vergelijken van prijzen en waar voor uw geld, kost heel VEEL tijd. Om je tijd te besparen, hebben we een uitgebreide gids geschreven over de 7 kenmerken die belangrijk zijn bij het kiezen van de beste levende culturen. Zoals je zal ontdekken is er maar één levend cultuursupplement dat aan al deze criteria voldoet: ons Intelligent Labs Levende Culturen voor Volwassenen- & Vezelsupplement.

Intelligent Labs volwassen Levende Culturen en Vezels met 50 miljard CFU

Hier is een samenvattende tabel met deze 7 kenmerken en de eigenschappen van ons voedingssupplement:

7 Vereisten voor de Beste Levende CulturenIntelligent Labs Levende Culturen supplement
#1 – Supplement sterkte (in termen van CFU)We kunnen 50 miljard CFU garanderen tegen de tijd dat je het supplement inneemt. Dit komt omdat we op het moment van productie elke capsule daadwerkelijk vullen met 150 miljard CFU!
#2 – Het aantal CFU’s per bacteriële stamWe gebruiken 10 stammen in ons supplement, waarbij elke stam ongeveer 5 miljard CFU telt. Vandaar de 50 miljard CFU.
#3 – Het gebruik van goed onderzochte, gepatenteerde levende cultuur stammenWe gebruiken een gepatenteerde mix van L. acidophilus La-14, L. casei Lc-11, L. paracasei Lpc-37, L. plantarum Lp-115, L. rhamnosus Lr-32, L. lactis Ll-23, B. bifidum Bb-06, B. breve Bb-03, B. lactis Bl-04 en B. longum Bl-05. Deze levende stammen zijn speciaal geselecteerd op hun stabiliteit en zuur- en gal resistentie.
#4 – De supplement capsule moet enterisch zijn gecoat of vertraagd worden afgegeven om levende culturen te helpen de darmen levend te bereikenWe gebruiken actieve verpakkingstechnologie met groentencapsules met vertraagde afgifte.
#5 – De beste levende culturen voor mannen hebben GEEN koeling nodigOns supplement met levende culturen voor mannen heeft geen koeling nodig.
#6 – Er moeten Vezels toegevoegd worden, zodat de levende culturen gevoed blijven en niet afsterven.Elke capsule bevat Sunfiber en FOS.
#7 – Het supplement is door derden getestWe hebben onafhankelijke laboratoriumtests van derden uitgevoerd op ons supplement met levende culturen voor mannen.
Waarom moeten mannen levende culturen nemen?

Waarom Levende Culturen voor Mannen?

Er zijn meer dan 100 biljoen micro-organismen – zowel goede als slechte – die in onze darmen leven. Om te voorkomen dat slechte bacteriën het evenwicht overnemen, is het belangrijk om meer van de goede, oftewel levende culturen, te eten of op te nemen. Deze levende culturen zijn nuttige micro-organismen die het evenwicht in de darmen herstellen en je gezondheid helpen verbeteren. Je kunt levende culturen opnemen via gefermenteerd voedsel zoals yoghurt, kefir, augurken, kimchi, zuurkool en meer. Maar om echt te profiteren van alle geweldige voordelen van levende culturen, moet je dagelijks een heleboel van dit gefermenteerde voedsel eten. Ik weet niet hoe jij hierover denkt maar steeds weer dezelfde menu volgen ik niet erg leuk. Gelukkig bestaan ​​er supplementen voor levende culturen voor mannen. Op deze manier ben je verzekerd van een constante aanvoer van deze levende culturen voor de darmgezondheid via een handige capsule- of tablet. Samengevat is het dus belangrijk voor mannen – en eigenlijk voor iedereen – om dagelijks voldoende levende culturen in te nemen. Lees hier hoe deze goede bacteriën mannen kunnen helpen om gezond te blijven:

Gezonde Ingewanden

Gebruik je momenteel antibiotica, dan is het waarschijnlijk dat je last hebt van deze vervelende bijwerking: diarree. Gelukkig doen levende culturen het redelijk goed om door antibiotica veroorzaakte diarree te behandelen (1). En als je vraagt of de antibiotica de levende culturen zullen doden, is het antwoord ja. Zorg er dus voor dat je de supplementen met levende culturen 2 uur na de antibiotica inneemt om het evenwicht in de darmflora te behouden. Een andere studie ontdekte dat het innemen van supplementen met levende culturen met meerdere stammen gedurende 8 weken of langer, de symptomen van het prikkelbare darm syndroom (IBS) kunnen helpen verbeteren (2). Heb je last van constipatie dan kunnen levende culturen voor mannen ook helpen bij het verhogen van de stoelgang. Verwacht dus productievere uitstapjes naar het toilet (3). Levende culturen zijn ook gunstig voor mensen met colitis ulcerosa, een inflammatoire darmaandoening die zweren in de dikke darm veroorzaakt (4).

De beste levende culturen voor mannen hebben een hoop gezondheidsvoordelen

Gezonde Longen

Antihistaminica zijn effectief bij het behandelen van allergieën, maar ze kunnen soms slaperigheid, duizeligheid, misselijkheid, droge mond en andere bijwerkingen veroorzaken. Een aantal onderzoeken wijst op levende culturen als alternatieve behandelingsoptie voor allergische rhinitis (5) en andere bovenste luchtweginfecties (6).

Gezondheid van Hart en Bloedvaten

In een meta-analyse van Wang e.a. werd ontdekt dat het totale cholesterolgehalte van mensen die levende cultuursupplementen gebruikten veel lager waren dan van degenen die dat niet deden (7). Bovendien bleken levende culturen ook hypotensieve effecten te hebben. Het hielp de bloeddruk te verlagen en ook een gezonde bloeddruk te handhaven (8). Dit is geweldig nieuws! Een lagere bloeddruk betekent namelijk dat er minder kans is op een beroerte en een hartaanval.

Helpt om gewicht te verliezen

Er werden heel wat onderzoeken uitgevoerd naar levende culturen en hun relatie met gewicht verliezen. Op dit punt is het echter belangrijk om te vermelden dat niet alle soorten gelijk zijn. Sommige stammen zoals Lactobacillus fermentum (9), Lactobacillus amylovorus (9), Lactobacillus rhamnosus (10) en Lactobacillus gasseri (11) hielpen de deelnemers om af te vallen en buikvet te verliezen. Kies dus voor supplementen met deze levende culturen als je graag wil afvallen.

Sexuele Gezondheid

Erectiestoornissen (ES) is waarschijnlijk het laatste waaraan je denkt als het gaat om levende culturen voor mannen. Maar er bestaan veel oorzaken voor ES. Zijn de oorzaken lichamelijk zoals een hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk dan kunnen levende culturen voor mannen je met dit probleem helpen 7, 8). Als ED-problemen het gevolg zijn van een hoge bloedsuikerspiegel en hoge insulinespiegels, of zelfs diabetes type II, dan kan suppletie met levende culturen de sleutel zijn om deze aandoening te behandelen. Dit komt omdat van levende culturen is aangetoond dat ze de insulinegevoeligheid aanzienlijk verbeteren, de bloedglucose reguleren en de algehele gezondheidstoestand van diabetici verbeteren (12).

Levende culturen kunnen mannen met veel gezondheidsproblemen helpen

Wat te Verwachten van Levende Culturen

Enkele bijwerkingen zijn onder meer ophoping van lucht in de darmen. Dit wordt soms een opgeblazen gevoel of verhoogde winderigheid genoemd. Dit gebeurt omdat bacteriën gas produceren, vooral wanneer ze zich vermenigvuldigen. Sommigen kunnen ook milde buikklachten ervaren. Dit effect van het nemen van levende culturen kan in het begin enigszins onaangenaam zijn, maar naarmate het lichaam gewend raakt aan een dagelijkse inname van levende bacteriën, zouden eventuele bijwerkingen snel moeten verminderen.

Tenslotte

Supplementen met levende culturen voor mannen zijn tegenwoordig bijzonder populair. Met zoveel onderzoeken die alle verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van levende culturen ondersteunen, zou iedereen – mannen, vrouwen, kinderen – hun gezonde voeding moeten aanvullen met dit supplement. Natuurlijk is elke situatie verschillend en persoonlijk. Wil je kiezen voor levende culturen (zelfs de onze!), raden we je ten zeerste aan om vooraf je huisarts te raadplegen.

Referenties

(1)        Blaabjerg, Sara et al. “Probiotics for the Prevention of Antibiotic-Associated Diarrhea in Outpatients-A Systematic Review and Meta-Analysis.” Antibiotics (Basel, Switzerland) vol. 6,4 21. 12 Oct. 2017, doi:10.3390/antibiotics6040021

(2)        Dale, Hanna Fjeldheim et al. “Probiotics in Irritable Bowel Syndrome: An Up-to-Date Systematic Review.” Nutrients vol. 11,9 2048. 2 Sep. 2019, doi:10.3390/nu11092048

(3)        Dimidi E, Christodoulides S, Fragkos KC, Scott SM, Whelan K.  The effect of probiotics on functional constipation in adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. American Journal of Clinical Nutrition 2014; 100(4): 1075-1084.

(4)        Mark B. van der Waal, Joost Flach, Pamela D. Browne, Isolde Besseling-van der Vaart, Eric Claassen, Linda H.M. van de Burgwal, (2019) ‘Probiotics for improving quality of life in ulcerative colitis: Exploring the patient perspective’, PharmaNutrition, 7(), pp. [Online]. Available at: https://doi.org/10.1016/j.phanu.2018.100139.

(5)        Yang, Gui et al. “Treatment of allergic rhinitis with probiotics: an alternative approach.” North American journal of medical sciences vol. 5,8 (2013): 465-8. doi:10.4103/1947-2714.117299

(6)        Hao  Q, Dong  BR, Wu  T. Probiotics for preventing acute upper respiratory tract infections. Cochrane Database of Systematic Reviews 2015, Issue 2. Art. No.: CD006895. DOI: 10.1002/14651858.CD006895.pub3.

(7)        Wang, Lang et al. “The effects of probiotics on total cholesterol: A meta-analysis of randomized controlled trials.” Medicine vol. 97,5 (2018): e9679. doi:10.1097/MD.0000000000009679

(8)        Upadrasta, Aditya, and Ratna Sudha Madempudi. “Probiotics and blood pressure: current insights.” Integrated blood pressure control vol. 9 33-42. 25 Feb. 2016, doi:10.2147/IBPC.S73246

(9)        Jaclyn M. Omar, Yen-Ming Chan, Mitchell L. Jones, Satya Prakash, Peter J.H. Jones, (2013) ‘Lactobacillus fermentum and Lactobacillus amylovorus as probiotics alter body adiposity and gut microflora in healthy persons’, Journal of Functional Foods, 5(1), pp. [Online]. Available at: https://doi.org/10.1016/j.jff.2012.09.001.

(10)      Sanchez, Marina et al. “Effect of Lactobacillus rhamnosus CGMCC1.3724 supplementation on weight loss and maintenance in obese men and women.” The British journal of nutrition vol. 111,8 (2014): 1507-19. doi:10.1017/S0007114513003875

(11)      Kadooka, Y et al. “Regulation of abdominal adiposity by probiotics (Lactobacillus gasseri SBT2055) in adults with obese tendencies in a randomized controlled trial.” European journal of clinical nutrition vol. 64,6 (2010): 636-43. doi:10.1038/ejcn.2010.19

(12)      Kesika, Periyanaina et al. “Do Probiotics Improve the Health Status of Individuals with Diabetes Mellitus? A Review on Outcomes of Clinical Trials.” BioMed research international vol. 2019 1531567. 14 Dec. 2019, doi:10.1155/2019/1531567

Claim 15% korting op je eerste bestelling

Voer je e-mailadres in om jouw kortingsbon van 15% te ontvangen