PCOS-supplementen: 5 natuurlijke supplementen tegen PCOS

Geschreven door Angie Arriesgado
PCOS-supplementen

5 natuurlijke PCOS-supplementen! Is bij u de diagnose PCOS of Poly Cysteus Ovarium Syndroom vastgesteld, dan zal dit artikel waarschijnlijk heel wat nuttige informatie voor u bevatten. Hoewel PCOS momenteel niet kan worden genezen, is het mogelijk de symptomen in bedwang te houden of zelfs helemaal te elimineren. De 5 natuurlijke PCOS-supplementen die we in dit artikel uit de doeken doen, hebben een goede staat van dienst als het gaat om het onder controle houden van de PCOS-symptomen. Hopelijk kunnen wij u hiermee helpen en zal u zich snel weer beter voelen.

Wat is PCOS en Hoe Komt Het Dat PCOS-supplementen Helpen?

PCOS is een complexe metabole aandoening die ontstaat door een hoge bloedsuikerspiegel en een slechte insulinegevoeligheid. Hierdoor ontstaat een ernstige hormonale onbalans die leidt tot een laag oestrogeen (vrouwelijk hormoon) gehalte en hoog androgeen (mannelijk hormoon) niveau. Hierdoor kan PCOS onregelmatige menstruatie en onvruchtbaarheid veroorzaken, wat hartverscheurend is voor vrouwen die ervan dromen om zwanger te worden. PCOS-supplementen kunnen helpen om deze aandoening te verlichten.

Andere verontrustende symptomen die het zelfvertrouwen van vrouwen ernstig kunnen beïnvloeden, zijn hevige acne, ongecontroleerde gewichtstoename, kaalheid bij vrouwen en hirsutisme (of haargroei in niet-vrouwelijke gebieden). Nog erger is dat niet behandelde PCOS kan leiden tot andere ernstige ziekten zoals diabetes type II, hartaandoeningen en beroertes!

Het gebruik van medicijnen voor PCOS is nuttig maar veroorzaakt in veel gevallen nadelige bijwerkingen. Vooral als de medicatie langdurig gebruikt wordt. Daarom zijn de natuurlijk PCOS-supplementen een goed alternatief voor vele vrouwen een betere optie.

5 Natuurlijke PCOS-supplementen Om Symptomen in Bedwang te Houden

Als u medicatie voor PCOS heeft gebruikt maar niet tevreden bent met de bijwerkingen of het gebrek aan bewijs dat het echt werkt, overweeg dan om over te schakelen op deze 5 supplementen:

1) Inositol supplement

Inositol is een van de meest populaire behandelingsopties voor PCOS en behoort tot de PCOS-supplementen. Maar aangezien er 9 isomere vormen van inositol zijn, stelt zich de vraag welke vorm nu eigenlijk het beste is voor PCOS? Welnu, volgens onderzoek is een 40: 1-verhouding van Myo-inositol tot D-chiro inositol optimaal voor PCOS-behandeling, omdat deze specifieke verhouding de ovulatie bij patiënten kan herstellen (1).

Ons eigen inositolsupplement, Chromotisol-F Geavanceerde Inositol voor Vrouwen Poedersupplement, gebruikt deze wetenschappelijk goedgekeurde 40: 1 MI / DCI-verhouding. Maar daar stopten we niet. We willen PCOS als een geheel behandelen, dus hebben we een aantal ingrediënten aan onze formule toegevoegd, namelijk foliumzuur en chroom. Deze 4 ingrediënten werken actief samen om de insulinegevoeligheid te verbeteren, de bloedsuikerspiegel te verlagen en de hormoonspiegels te herstellen, wat uiteindelijk uw PCOS-symptomen zal verlichten.

Voor het beste resultaat neemt u 1 maatschepje Chromositol en mengt dit met uw favoriete drankje. Doe dit twee keer per dag, b.v. bij het ontbijt en het avondmaal. Ons supplement is ook de meest kosteneffectieve optie op de markt. Elke fles bevat 180 capsules, dus als het twee keer per dag wordt ingenomen, zal de verpakking drie maanden meegaan. Neem Chromositol elke dag en voor je het weet, menstrueert u opnieuw en voelt u zich als herboren!

2) Berberine – een natuurlijk alternatief voor Metformine

Maximale sterkte Berberine HCL Plus

Berberine wint aan populariteit als een populair Metformine-alternatief. Het is veelbelovend gebleken bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel bij pre-diabetici en type 2-diabetici. Het is ook effectief bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, het normaliseren van hoge bloeddruk en het verlagen van het cholesterolgehalte. In vergelijking met Metformine veroorzaakt Berberine ook minder bijwerkingen (2).

Ons Max Kracht Berberine HCL Plus-supplement bevat 500 mg pure Berberine per capsule. Onderzoek toont aan dat driemaal daags 500 mg de optimale dosering is om het beste resultaat te verkrijgen. Om Berberine een positief effect op uw bloedsuikerspiegel te geven, moet u het supplement kort voor, tijdens of na een maaltijd innemen.

Het kan ook minstens 3 weken duren, bij 2-3 capsules per dag, voordat u resultaten ziet. Gelukkig is elke fles Berberine goed voor 40 dagen, dus als u de verpakking volledig uitneemt, zouden de resultaten moeten verschijnen!

3) Probiotica en prebiotica voor vrouwen

De gezondheid van de ingewanden speelt een sleutelrol bij de behandeling van PCOS-symptomen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen het milieu van de ingewanden zo gezond mogelijk te houden. De darmen zijn tenslotte verantwoordelijk voor het opnemen van voedingsstoffen uit het voedsel dat u eet en de opsplitsing in kleine deeltjes die het lichaam kan opnemen en gebruiken voor het uitvoeren van verschillende lichaamsfuncties.

Probiotica en prebiotica voor vrouwen

Dit is waar probiotica belangrijk zijn, zij maken eveneens deel uit van de 5 PCOS-supplementen. Probiotica zijn levende culturen van microscopische ‘goede’ bacteriën die de ‘slechte’ bacteriën in de darmen bestrijden. De ‘slechte’ bacteriën veroorzaken allerlei problemen, niet alleen in de darmen, maar ook voor uw algehele gezondheid en welzijn. Als slechte bacteriën niet worden bestreden, kan hun populatie de goede gemakkelijk overweldigen en zal u merken dat u vaker ziek wordt.

Het aanvullen met probiotica – of zelfs het eten van voedsel met levende culturen – kan helpen de balans in het darmmilieu te herstellen. Probiotica bevorderen een gezonde spijsvertering, een betere opname van de voedingsstoffen en mineralen uit het voedsel dat u eet. Ze herstellen het evenwicht van uw hormonen, beheersen ontstekingen en verbeteren in het algemeen de darmgezondheid. Voor mensen met PCOS zijn deze PCOS-supplementen een bijkomende troef om een symptoomvrij leven te gaan leiden!

Ons supplement met probiotica en prebiotica voor vrouwen bevat 6 miljard CFU (of kolonievormende eenheden van levende bacteriën). De prebiotica fungeren als voedsel voor de probiotica, die hiermee kunnen overleven tot ze de darmen bereikt hebben. Daarnaast hebben we ook cranberrysappoeder en D-mannose toegevoegd om ervoor te zorgen uw gezondheid als vrouw optimaal blijft!

Klik hier om onze Levende Culturen Met Sunfiber® En FOS Voor Vrouwen aan te kopen.

4) Omega-3 vetzuren

PCOS veroorzaakt vooral ontstekingen in het lichaam. Het is misschien niet altijd zichtbaar voor het blote oog, maar een CRP-test kan elke ontsteking in uw lichaam detecteren. CRP staat voor c-reactief proteïne dat door de lever wordt afgegeven wanneer er ergens in het lichaam een ontsteking optreedt.

Ultra Pure Omega-3 van superieure triglyceride visolie

Volgens deze studie vertoonden PCOS-patiënten verhoogde CRP-waarden in vergelijking met vrouwen zonder PCOS. Dat betekent dat er ergens in het lichaam een ontsteking aanwezig was (de CRP-test kan niet vaststellen waar het ontstoken gebied is). Bovendien toonde de CRP-test aan dat PCOS-patiënten mogelijk een hoger risico lopen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Natuurlijke PCOS-supplementen kunnen hierbij ondersteunen.

Omega-3 is een van de beste natuurlijke ontstekingsremmers op de markt en kan helpen bij het beheersen van PCOS-symptomen. Een onderzoek onder 78 PCOS-patiënten toonde bijvoorbeeld aan dat omega-3-vetzuren de testosteronniveaus hielpen verlagen en de menstruatiecyclus van de vrouw regelden (3). Ook concludeerde een systematische review over insulinegevoeligheid en suppletie met visolie dat visolie de insulinegevoeligheid hielp verbeteren (4), een van de hoofdoorzaken van PCOS. Bovendien helpen zowel EPA- als DHA-omega-3-vetzuren de gezonde hartfunctie te ondersteunen, wat het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk kan verlagen.

Onze Ultra Pure Omega-3 visoliecapsules bevatten 2250 mg Omega-3 vetzuren per dosis. Meer specifiek bevat het 1.224 mg EPA en 816 mg DHA, de aanbevolen verhouding van 3: 2 voor optimale Omega-3-voordelen. We gebruiken ook alleen hoogwaardige triglyceride visolie, niet de goedkopere en lagere kwaliteit ethylester die door andere merken wordt gebruikt.

Klik hier om onze Intelligent Labs Ultra Pure Omega-3 Visolie supplementen te kopen.

5) Zink en Vitamine D3

Zink is een belangrijke voedingsstof die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en goed te functioneren. Het helpt bij het behouden van een gezonde huid, haar, nagels en botten en ondersteunt het metaboliseren van verschillende voedingsstoffen uit voeding. Het draagt ook bij aan de vruchtbaarheid en voortplanting van vrouwen – twee van de grootste problemen waarmee vrouwen met PCOS worden geconfronteerd. Door uw zinkinname uit voedsel of voedingssupplementen te verhogen, is uw lichaam beter in staat gezondere eicellen te ontwikkelen en de ovariële functie te reguleren (5).

SHIELD-Immuniteitsversterker

Aan de andere kant helpt vitamine D de insulinegevoeligheid te bevorderen en vermindert het de PCOS-symptomen. Vitamine D, ook bekend als de ‘zonnevitamine’, helpt bij het reguleren van reproductieve hormonen zoals progesteron, follikelstimulerend hormoon (FSH) en het anti-mulleriaanse hormoon (AMH) (6). Helaas komt vitamine D-tekort in alle leeftijdsgroepen wereldwijd voor. U kan ook kiezen voor meer zonnebaden, maar afhankelijk van uw huidtype kan dit meer kwaad dan goed doen. Huidkanker is tenslotte geen grap.

Gelukkig bestaan er vitamine D-supplementen. Onze eigen SHIELD Immuniteitversterker bevat een gezonde dosis vitamine C, vitamine D en zink en behoren tot de natuurlijke PCOS-supplementen. Elke capsule bevat 125 mg vitamine C, 40 mg vitamine D3 en 11 mg zink. SHIELD beschermt niet alleen uw immuunsysteem, maar helpt ook bij het beheersen van uw PCOS-symptomen.

Klik hier om een fles SHIELD Immuniteitversterker te kopen.

naast het nemen van pco-supplementen is ook aanpassing van de levensstijl nodig

Een Gezonde Levensstijl en PCOS- supplementen

PCOS-Supplementen werken wel, maar het zijn geen wonderdoeners. Resultaten ontstaan niet enkel door dagelijks een aantal tabletten in te nemen. Supplementen zullen fantastische resultaten leveren als u ook een paar aanpassingen in uw levensstijl aanbrengt. Denk aan:

* Eet minder suiker en koolhydraten

Te veel koolhydraten eten is slecht voor ieders gezondheid. Het is zelfs een van de belangrijkste oorzaken waarom PCOS ontstaat. Als u te veel koolhydraten eet, stijgt uw bloedsuikerspiegel, waardoor de alvleesklier meer insuline afgeeft. Hoge insulinespiegels leiden uiteindelijk tot insulineresistentie en aandoeningen zoals PCOS, diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten. Combineer uw PCOS-supplementen met een gezond en vers dieet!

Het beperken van uw inname van koolhydraten is een belangrijke stap in het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Lees meer over koolhydraatarme en keto-diëten en ontdek hoe beide diëten u kunnen helpen uw fitnessdoelen te bereiken!

* Doe aan sport en blijf actief

Ga aan de slag met lichte oefeningen. Dwing uw lichaam niet om iets te doen wat het niet aankan. Neem babystapjes zodat u niet meteen ontmoedigd raakt. Slechts een paar minuten per dag is voldoende. Maak een dagelijkse gewoonte van beweging en voor u het beseft, bent u al overgeschakeld op matig moeilijke oefeningen zoals joggen en stevig wandelen.

* Hou een gezond gewicht aan

Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond koolhydraatarm dieet leiden uiteindelijk tot gewichtsverlies. Onderzoek toont aan dat zelfs een vermindering van 5% in gewicht de insulineresistentie en vruchtbaarheid kan verbeteren! Afvallen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar met discipline is niets onmogelijk. Houd uw voortgang wekelijks of maandelijks bij en zoek een vriendin of partner om te supporteren en te ondersteunen.

Tenslotte

De diagnose PCOS krijgen betekent zeker niet het einde van de wereld. Het behandelen van uw symptomen met de 5 PCOS-supplementen die we hier met u delen, is de eerste stap. De tweede stap is het aanpassen van uw levensstijl door een gezonder en actiever leven te leiden. Laat ons in de onderstaande box weten hoe onze aanbevolen supplementen voor u hebben gewerkt!

Referenties:

(1) Nordio, M et al. “The 40:1 myo-inositol/D-chiro-inositol plasma ratio is able to restore ovulation in PCOS patients: comparison with other ratios.” European review for medical and pharmacological sciences vol. 23,12 (2019): 5512-5521. doi:10.26355/eurrev_201906_18223

(2) Beth Baldwin-lien, ND (2012) ‘Berberine Compared to Metformin in Women with PCOS: An exploration for the superior PCOS treatment–berberine or metformin?’, Natural Medicine Journal, 4(12).

(3) Nadjarzadeh, Azadeh et al. “The effect of omega-3 supplementation on androgen profile and menstrual status in women with polycystic ovary syndrome: A randomized clinical trial.” Iranian journal of reproductive medicine vol. 11,8 (2013): 665-72.

(4) Gao, H., Geng, T., Huang, T. et al. Fish oil supplementation and insulin sensitivity: a systematic review and meta-analysis. Lipids Health Dis 16, 131 (2017). https://doi.org/10.1186/s12944-017-0528-0

(5) Tian, X, and F J Diaz. “Zinc depletion causes multiple defects in ovarian function during the periovulatory period in mice.” Endocrinology vol. 153,2 (2012): 873-86. doi:10.1210/en.2011-1599

(6) Lin, Ming-Wei, and Meng-Hsing Wu. “The role of vitamin D in polycystic ovary syndrome.” The Indian journal of medical research vol. 142,3 (2015): 238-40. doi:10.4103/0971-5916.166527

Claim 15% korting op je eerste bestelling

Voer je e-mailadres in om jouw kortingsbon van 15% te ontvangen