Supplementen die het immuunsysteem versterken

Geschreven door Angie Arriesgado
Nagekeken door Lamia A Kader, MD
Supplementen die het immuunsysteem versterken

Zoals je heel goed weet, is ziek worden niet leuk… helemaal niet. Het kan je plannen verpesten, het kan je dromen vernietigen en het kan heel goed een einde maken aan je dierbare leven. We streven naar zoveel dingen in het leven, maar weet je wat de hoogste prioriteit van iedereen zou moeten zijn? Goede gezondheid. Al het andere kan letterlijk wachten. Een gezonde, actieve levensstijl leiden en investeren in de juiste supplementen die het immuunsysteem versterken, kan wonderen doen voor uw gezondheid.

Wat te doen voordat je supplementen die het immuunsysteem versterken, neemt?

Alleen omdat je beste vriend of favoriete beroemdheid zegt dat het supplement dat ze nemen geweldig is, wil nog niet zeggen dat je er ook een moet nemen. Er is geen one-size-fits-all benadering voor voedingssupplementen. Voordat je een supplement neemt, kun je het beste medisch advies inwinnen.

Heb je een tekort aan een bepaalde vitamine, mineraal of voedingsstof? Wat wil je bereiken met suppletie? Wat hoop je te ‘repareren’ of te verbeteren?

Een getrainde medische professional kan je antwoorden geven die passen bij uw specifieke aandoening. Ze kunnen bloedonderzoek vragen om eventuele tekortkomingen te bevestigen. Zij kunnen je dan de juiste supplementen en/of medicijnen voorstellen om je aandoening te behandelen.

Hoewel supplementen wel werken, verdient het nog steeds de voorkeur om die immuniteitsverhogende voedingsstoffen daadwerkelijk uit voedsel te halen. Het eten van een gezond, uitgebalanceerd dieet is belangrijk omdat het je lichaam helpt om een verscheidenheid aan voedingsstoffen binnen te krijgen die je helpen om te gaan, te groeien en te stralen! En bovendien is het eten van voedsel altijd een aangenamere ervaring dan het slikken van een stapel pillen.

Het is belangrijk om ook je immuniteit te verhogen met voedingsstoffen uit voedsel

Als het dus gaat om kosten en gemak, worden vaak supplementen genomen. Gezonde, biologische en voedzame voedingsmiddelen zijn vaak duur en/of niet gemakkelijk verkrijgbaar. Maar supplementen? Je zult ze direct beschikbaar vinden, waarbij de meeste merken ten minste een maand aan supplementen per fles inpakken.

Toch maar een woord van waarschuwing. Als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft, is het een must om met een bevoegde arts te praten. Het laatste dat u wilt, is dat het supplement je huidige medicatie en/of je aandoening verstoort.

De 12 beste supplementen die het immuunsysteem versterken

Vitamine C

Het eten van fruit en groenten die rijk zijn aan vitamine C zou deel moeten uitmaken van je dieet, maar als dat niet het geval is, is suppletie de juiste keuze.

Suppletie met vitamine C of ascorbinezuur is tegenwoordig heel gewoon – en niet voor niets. Het is een krachtige antioxidant met wetenschappelijk bewezen immuniteitsverhogende eigenschappen (lees hier meer over de meest krachtige antioxidant ter wereld) .

Vitamine C helpt bij de vorming van collageen voor botten, kraakbeen, tanden, tandvlees, bloedvaten en huid. Bovendien helpt het ook bij de opname van ijzer, dus als je ijzer aanvult, zal vitamine C de opname in de darm helpen verbeteren.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen. Maar vaker wel dan niet, gaan vitamine C-supplementen veel verder dan dat. Veel merken bieden 500 mg-2000 mg en zelfs meer, maar alles wat je lichaam meer nodig heeft, wordt uitgescheiden in de urine.

Ons immuniteitsverhogende supplement, SHIELD, bevat een gezonde 125 mg per portie of 139% van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine C.

Vitamine D

Zonnebaden – of zelfs gewoon naar buiten gaan als de zon hoog staat – is genoeg voor je onbedekte huid om vitamine D aan te maken. Daarom wordt vitamine D ook wel de ‘zonvitamine’ genoemd.

Shield Immunity Ondersteuning

Wanneer de UVB-stralen van de zon je huid raken – of meer specifiek het cholesterol erin – vindt vitamine D-synthese plaats.

Helaas is langdurige blootstelling aan de zon niet bepaald een goede zaak, vooral niet voor sommige huidtypes. Huidkanker is een reële bedreiging, dus vaker wel dan niet is suppletie een goed alternatief. Afhankelijk van waar je woont in de wereld, krijg je misschien niet genoeg zonlicht, dus het is zeker handig om je ‘zonnevitamine’ in tablet- of capsulevorm te krijgen.

Naast het spelen van een belangrijke rol in je immuunsysteem, werkt vitamine D ook samen met calcium door je lichaam te helpen meer van deze belangrijke voedingsstof te absorberen. Voor ouderen is het erg belangrijk om voldoende vitamine D-spiegels te hebben om spierzwakte en houdingsinstabiliteit te helpen voorkomen; dit verkleint het risico op vallende ongevallen.

Elke portie SHIELD, het eigen supplement van Intelligent Labs om de immuniteit te versterken, bevat 40 mg vitamine D of 200% van de aanbevolen dagelijkse waarde.

Zink

Zink is een sporenmineraal met bekende positieve effecten op het immuunsysteem. Het draagt bij aan veel verschillende functies in het lichaam, zoals selectie van macronutriënten, vetzuren / vitamine A / koolhydraatmetabolisme, eiwitsynthese, vruchtbaarheid en voortplanting. Het helpt ook om je haar, nagels, huid, gezichtsvermogen en voor mannen hun testosteronniveaus op peil te houden.

Zink is beschikbaar in de meeste voedselbronnen zoals vlees, eieren, fruit, volle granen, schaaldieren, peulvruchten, zaden, zuivel en noten. Maar als je denkt dat je niet genoeg krijgt van dit essentiële voedingsmineraal, dan kun je het aanvullen met een product als SHIELD Immuniteitsbooster kan wonderen doen voor uw gezondheid. Elke portie SHIELD bevat 11 mg of 100% van de dagelijkse behoefte aan zink.

Folaat en Foliumzuur

Voordat je een foliumzuursupplement koopt, raden we je ten zeerste aan om eerst te controleren of je drager bent van het defecte MTHFR-gen.

1 mg 5 mthf l-methylfolaat als quatrefoliumzuur

Als je dat doet, dan heb je een supplement nodig dat gebruikmaakt van de 5-MTHF-vorm van foliumzuur om ervoor te zorgen dat uw lichaam daadwerkelijk alle geweldige gezondheidsvoordelen van foliumzuur plukt.

Hoewel folaat en foliumzuur vaak door elkaar worden gebruikt, is er eigenlijk een klein verschil. Folaat komt van nature voor in hele voedingsmiddelen zoals eieren, bonen, fruit en groene bladgroenten. Foliumzuur is de gesynthetiseerde versie van folaat en wordt vaak gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen en supplementen.

Naast het helpen bij de werking van het immuunsysteem, draagt foliumzuur ook bij aan een normale psychologische functie, bloedvorming, aminozuursynthese, weefselgroei van de moeder bij zwangere vrouwen en beschermt het zelfs baby’s tegen neurale buisdefecten.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een belangrijke voedingsstof die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het helpt bij de stofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en zorgt ervoor dat je je altijd minder moe voelt. Het helpt ook bij een normale psychologische functie en draagt bij aan zowel het zenuwstelsel als het immuunsysteem. Het wordt vaak opgenomen in supplementen die het immuunsysteem versterken.

De bevolkingsgroepen die het meest vatbaar zijn voor een vitamine B12-tekort zijn ouderen, veganisten en diabetici die het medicijn metformine gebruiken. (ontdek meer over een natuurlijk alternatief voor metformine!)

Suppletie met vitamine B12 is belangrijk als je niet genoeg vitamine B12-rijke voedingsbronnen binnenkrijgt. Deze omvatten lever, kip, rundvlees, vis, schaaldieren, melk, eieren en meer.

Vitamine B6

Vitamine B6, ook bekend als pyridoxine, wordt vaak aangetroffen in voedingsmiddelen zoals kip, varkensvlees, vis, volle granen, eieren, bonen, aardappelen, bananen en groenten. Als je op de een of andere manier een tekort aan deze vitamine hebt, dat wil zeggen, je hebt een nieraandoening of je darm kan geen voedingsstoffen opnemen uit het voedsel dat je eet, dan is suppletie noodzakelijk.

Vitamine B6 draagt bij aan veel belangrijke functies in het lichaam. Deze omvatten de vorming van rode bloedcellen, homocysteïne / eiwit / glycogeenmetabolisme, regulering van hormonale activiteit, psychologische functie en ondersteuning van het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Omega-3

Omega-3 heeft een lange lijst van gezondheidsvoordelen. Naast zijn immuniteitsverhogende eigenschappen, is het ook een ontstekingswerend middel dat helpt bij inspanningsherstel en sportprestaties. Het is goed voor de hersenen, het hart en het bloed, en zelfs de ogen.

Omega-3

Er zijn 3 soorten omega-3 vetzuren: ALA, DHA en EPA. ALA of alfa-linoleenzuur helpt bij het handhaven van een normaal cholesterolgehalte in het bloed. DHA of docosahexaeenzuur helpt bij de normale ontwikkeling van hersenen en ogen bij foetussen en zuigelingen die borstvoeding krijgen. Zowel EPA als DHA dragen bij aan de normale functie van het hart.

Als het gaat om Omega-3 visoliesupplementen, kies dan een merk dat omega-3 gebruikt in natuurlijke triglyceridevorm, NIET de ethylestervorm van lage kwaliteit. Ook toont de wetenschap aan dat een 3:2 EPA:DHA-verhouding de meest optimale gezondheidsvoordelen biedt, dus kies een supplement met deze verhouding.

Elke portie Intelligent Labs Ultra-Pure Omega-3 Fish Oil Capsules bevat 1224 mg EPA en 816 mg DHA, wat de 3:2-verhouding volgt. Het komt ook in natuurlijke triglyceridevorm, dus je weet dat je een visoliesupplement van zeer hoge kwaliteit krijgt!

Vitamine A

Vitamine A – en zijn voorloper bèta-caroteen – is essentieel voor het behoud van de gezondheid van het oog. Het is niet verwonderlijk dat een tekort aan deze vitamine leidt tot een slecht gezichtsvermogen. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die de immuniteitsrespons helpen verbeteren. Bovendien helpt het ook bij het ijzermetabolisme en het onderhoud van de slijmvliezen.

Vitamine A-rijke voedingsmiddelen zijn runderlever, levertraan, zoete aardappel, spinazie, pompoen, wortelen, melk, broccoli en andere oranje/gele groenten en fruit. Als je genoeg van deze voedingsmiddelen eet, is suppletie misschien niet nodig. Volg de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine A, want te veel kan giftig zijn voor je lichaam.

Probiotica

Wist je dat een aanzienlijk deel van het immuunsysteem van je lichaam zich in je darmen bevindt? Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw darm gezond blijft en dat alle goede bacteriën de slechte onder controle kunnen houden. Een gezonde darm helpt het lichaam infecties te bestrijden die kunnen leiden tot een verbetering van de algehele gezondheid.

Dit is waar probiotica of levende culturen binnenkomen. Het eten van gefermenteerd voedsel (dat van nature probiotica bevat) zoals yoghurt, kefir, kimchi, augurken, miso en zuurkool helpt de darmgezondheid. Maar in termen van kolonievormende eenheden of CFU, worden gefermenteerde voedingsmiddelen overtroffen door probiotische supplementen die speciaal zijn samengesteld om miljarden actieve culturen per portie te bevatten!

Intelligent Labs biedt 3 soorten probiotica-supplementen. Al onze probiotica bevatten prebiotische of niet-verteerbare vezels. Het dient als voeding voor de probiotica, zodat ze niet voortijdig afsterven.

PROBIOTICA MET PREBIOTICA VOOR VOLWASSENENPROBIOTICA EN PREBIOTICA VOOR VROUWENPROBIOTICA MET PREBIOTICA VOOR KINDEREN

Ijzer

IJzer is een essentieel sporenelement dat een sleutelrol speelt bij de bloedproductie. Het helpt bij de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, evenals bij normaal zuurstoftransport in het lichaam. Als je ijzervoorraad laag is, krijgt je bloedarmoede door ijzertekort, waardoor je de hele tijd buiten adem en extreem moe blijft. Omdat ijzer essentieel is voor een gezond immuunsysteem, zul je ook vaker ziek worden.

Naast het immuunsysteem kan te veel ervan behoorlijk giftig zijn voor het lichaam en zelfs dodelijk zijn. Het is dus belangrijk om eerst medisch advies in te winnen voordat u deze voedingsstof aanvult.

Selenium

Een ander essentieel sporenmineraal, selenium, is ook van vitaal belang voor uw gezondheid, en met name je immuunsysteem. Aangezien het menselijk lichaam zelf geen selenium kan maken, moet u voldoende voedsel of supplementen innemen.

Gezonde niveaus van selenium zijn belangrijk voor een goede schildklierfunctie, waaronder de productie van schildklierhormonen. Het heeft een directe invloed op het metabolisme, de groei en de ontwikkeling van uw lichaam. Daarnaast draagt dit mineraal ook bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, wat leidt tot een snellere immuunrespons.

Koper

Koper staat misschien beter bekend om zijn gebruik in elektrische machines, maar het is verrassend belangrijk voor het goed functioneren van het immuunsysteem! Dit mineraal is niet iets dat ons lichaam kan produceren, dus we moeten het in kleine hoeveelheden uit ons voedsel of uit supplementen halen. Koperrijk voedsel omvat bladgroenten, noten, zaden, oesters, orgaanvlees zoals lever, kreeft en pure chocolade.

Voedingskoper bij aan de normale functie van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het helpt ook om ijzer in het lichaam te transporteren, cellen te beschermen tegen oxidatieve stress en normale bindweefsels te behouden.

eet fruit en groenten om je immuunsysteem op natuurlijke wijze te stimuleren

Waarom zijn supplementen die het immuunsysteem versterken, belangrijk?

Je immuunsysteem is een deel van jou. Het is letterlijk de eerste verdedigingslinie van je lichaam tegen alle ziekteverwekkers waarmee je elke dag in contact komt. Je ziet deze microscopisch kleine vijanden – ziektekiemen, virussen, bacteriën, schimmels en dergelijke – niet, maar je kunt zeker de schade voelen die ze aanrichten aan je lichaam wanneer ze je immuunsysteem overwinnen.

Door je immuniteit te versterken, geef je je lichaam de ‘wapens’ die het nodig heeft om deze indringers te bestrijden en te verslaan. Wapens, ja, want je immuunsysteem is niet een enkele entiteit – het is een zeer complex systeem dat samenwerkt om je te beschermen! Een zwak immuunsysteem daarentegen heeft een negatieve invloed op je gezondheid en dus ook op je leven.

Daarom is een van de beste manieren om uw immuniteit te versterken, de juiste voedingssupplementen innemen. Deze supplementen die het immuunsysteem versterken helpen de ontbrekende vitamines, voedingsstoffen en mineralen die essentieel zijn voor immuniteit aan te vullen waar je niet genoeg van binnenkrijgt via voeding.

Tenslotte

Moderne wetenschap en technologie hebben ons toegang gegeven tot voedingssupplementen die zijn ontworpen om het immuunsysteem en onze gezondheid in het algemeen te stimuleren. Maar het is duidelijk dat niet alle supplementen gelijk zijn gemaakt. Ga dus op onderzoek uit om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je lichaam nodig heeft.

Claim 15% korting op je eerste bestelling

Voer je e-mailadres in om jouw kortingsbon van 15% te ontvangen