Tips voor Gezond Reizen

Geschreven door Angie Arriesgado
Gezond reizen

De aanhoudende pandemie heeft de reisplannen van veel mensen volledig in de war gestuurd, nietwaar? Reizen is op veel plaatsen nog steeds beperkt, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Je kan nog steeds de auto nemen, met de trein rijden of het vliegtuig nemen om naar je favoriete bestemming te gaan. Of je nu reist voor werk of plezier, in eigen land of internationaal, hier volgen enkele tips voor gezond reizen. Om je te helpen er op je best uit te zien en je op je best te voelen terwijl je de wereld om je heen verkent!

Tips voor Gezond Reizen: Wat Neem Je Mee Op Reis

Wat er in je tas zit, hangt af van waar je heen gaat. Je pakt bijvoorbeeld geen snorkelspullen in als je een bergtocht gaat doen. En je laat je pak thuis als je op jungle-avontuur gaat. Dus je kan zo veel of zo weinig inpakken als je zelf wil. Om jouw gezondheid en veiligheid te garanderen, denk aan de volgende tips voor gezond reizen:

1) Kit voor eerste hulp

Het is zo gemakkelijk om een EHBO-kit over het hoofd te zien tijdens het reizen. Het is tenslotte het plezier en avontuur waar we allemaal naar uitkijken, geen ongeluk of een noodgeval. Maar helaas gebeuren ze … de hele tijd. Koop om te beginnen een basis EHBO-doos bij de dichtstbijzijnde drogisterij of apotheek bij jou in de buurt. En voeg onderstaande producten toe als deze niet in je kit zitten:

 • Pleisters en verbandmateriaal – om kleine snijwonden, schaafwonden en wonden te verbergen
 • Antibacteriële zalf – helpt bij het behandelen van kleine snij- en schaafwonden en voorkomt infectie
 • Antihistamine – helpt bij jeukende huiduitslag en bultjes
 • Ibuprofen of paracetamol – helpt bij het verlichten van hoofdpijn, lichte pijn en koorts (ibuprofen helpt ook bij zwelling)
 • Insectenwerende middelen – onderzoek wat de meest voorkomende insecten op uw bestemming zijn en zoek naar het juiste insectenwerende middel
Pak je koffers en vertrek

2) Voorgeschreven medicatie

Stop deze niet in je EHBO-kit, want in geval van nood moet je ze onmiddellijk kunnen tevoorschijn halen. De voorgeschreven medicijnen moeten in de originele verpakking zitten. Vergeet ook niet het voorschrift van je arts mee te nemen voor het geval de autoriteiten erom vragen. Neem extra medicijnen mee, aangezien jouw medicatie mogelijk niet beschikbaar is op uw bestemming.

3) De juiste supplementen

Laat je supplementen niet thuis tijdens het reizen! Naast de supplementen die je al gebruikt, kan je overwegen deze ook in te pakken (als je dat nog niet hebt gedaan):

Probiotica

Reizen is leuk tot je te maken krijgt met reizigersdiarree. Een paar dagen op het toilet doorbrengen zal natuurlijk je plannen kan verpesten! Voor een optimale bescherming neem je ten minste een week voordat je op reis gaat probiotica in. Dit helpt jouw systeem om een groot aantal probiotica te verzamelen. Zo kan je ziekteverwekkers in het water dat je drinkt en het voedsel dat je eet bestrijden. Dit is waarom onze Probiotica voor volwassenen een echte must is als je gaat reizen:

 • geen koeling nodig
 • een fles gaat twee maanden mee
 • gegarandeerd 50 miljard CFU  
 • 10 stammen van gepatenteerde probiotica
 • Bevat prebiotica of vezels die dienen als voedsel voor de bacteriën

Multivitaminen

Als het op voeding aankomt, is de beste manier om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft, nog steeds via voedsel. Maar als je op reis bent, heb je die luxe misschien niet, dus het beste is om multivitaminen te nemen. Hoewel er veel multivitaminen zijn, kies voor onze eigen Multivitamines voor volwassenen op je trip. Ontdek hier waarom:

 • 25 essentiële vitamines en mineralen
 • actieve vormen van vitamine B9, B12 en B6
 • hogere concentraties vitamine B, C, D, E en K
 • speciale polymeerfles om de B-vitamines in de fles te beschermen
 • 2 maanden voorraad

Immuniteitsbooster

Onze volgende tip voor gezond reizen, is je bevoorraden met een immuniteitsversterker. Reizen stelt je bloot aan veel dingen waaraan je normaal gesproken thuis niet zou worden blootgesteld. Zoals allerlei soorten bacteriën en virussen, evenals vrije radicalen die oxidatieve stress en schade aan de cellen kunnen veroorzaken. Stop onze SHIELD Immuniteitversterker ook in je bagage voor:

 • vitamine C en D3 plus Zinc
 • een gepatenteerde immuunmix van 12 kruidenextracten
 • ondersteunt zowel het immuunsysteem als het zenuwstelsel
 • 1 maand voorraad

4) Extra handontsmetting en maskers

Je kan in deze tijd van Covid-19 nooit genoeg ontsmettingsmiddelen en maskers hebben. Stop er zowel in je handbagage als in je ruimbagage. Je kan alles opnieuw herladen als je op de bestemming aangekomen bent. Een goede tip voor gezond reizen, is voldoende voorraad in te slaan voor gans de reis!

 • Handontsmetting – gebruik ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol met ten minste 60% tot 95% alcohol. Zoek naar merken die ook vochtinbrengende crèmes bevatten om te voorkomen dat jouw handen uitdrogen.
 • Ontsmettende doekjes – deze zijn handiger dan handmatig isopropylalcohol op een stuk stof of tissuepapier te gieten. Neem een pakje mee om de oppervlaktes te ontsmetten waarmee je in aanraking komt.
 • Maskers – niet alle mensen vinden ze leuk, maar ze zijn tegenwoordig een noodzaak geworden. Neem een pak maskers mee, zodat je regelmatig kan vervangen (je wil geen maskne krijgen!).
reis veilig

Hoe Blijf Je Veilig Tijdens het Reizen?

Nu je een idee hebt van wat in te pakken tijdens het reizen, volgen hier enkele andere tips voor gezond reizen:

1) Zorg ervoor dat je genoeg rust

Reizen kan stresserend zijn voor jouw lichaam (1), dus zorg voor een goede voorbereiding. Neem voldoende rust alvorens je in de auto, trein of vliegtuig stapt. Vooral als je zelf achter het stuur zit. Evenzo, wanneer je op je bestemming aankomt, probeer dan wat rust te nemen voordat je leuke dingen gaat doen! Waarom? Vermoeidheid kan immuniteit aantasten, dus je kan dit scenario het beste vermijden.

2) Neem voorzorgen tegen covid-19

Reizen met het openbaar vervoer betekent wachtrijen en terminals en mensen in krappe ruimtes. Draag een masker en beperk nauw contact met andere mensen om te voorkomen dat je besmet raakt met het covid-19-virus. Het virus is bijzonder gevaarlijk voor mensen met comorbiditeit, maar zelfs jonge mensen zijn niet vrijgesteld (2). Het is daarom in jouw eigen belang om lichamelijk contact zoveel mogelijk te vermijden. 

3) Raak de oppervlakken niet aan, tenzij dit nodig is

Probeer ook zo weinig mogelijk oppervlaktes aan te raken. Handdesinfecterende middelen en desinfecterende doekjes kunnen maar een beperkte oplossing bieden. Het covid-19-virus kan uren en zelfs dagen op verschillende oppervlakken overleven (3)! Als je toch iets moet aanraken, vermijd dan je gezicht aan te raken, met name de ogen, neus en mond (4).

Tenslotte

Reizen is nog steeds heel goed mogelijk, zelfs als er een pandemie gaande is. Je hebt gewoon te maken met veel meer administratieve rompslomp dan normaal, maar het is allemaal voor het grotere goed. Met de gezonde reistips die we in dit artikel hebben gedeeld, is er geen reden om er tijdens het reizen niet op je best uit te zien en je op je best te voelen! 

Referenties

(1) Waterhouse, J et al. “The stress of travel.” Journal of sports sciences vol. 22,10 (2004): 946-65; discussion 965-6. doi:10.1080/02640410400000264

(2) Felsenstein, Susanna, and Christian M Hedrich. “COVID-19 in children and young people.” The Lancet Rheumatology vol. 2,9 (2020): e514-e516. doi:10.1016/S2665-9913(20)30212-5

(3) “Transmission of SARS-CoV-2: Implications for Infection Prevention Precautions.” World Health Organization, 9 July 2020, www.who.int/news-room/commentaries/detail/transmission-of-sars-cov-2-implications-for-infection-prevention-precautions.

(4) “Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) – Prevention & Treatment.” Centers for Disease Control and Prevention, 31 Dec. 2020, www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/prevention.html.

Claim 15% korting op je eerste bestelling

Voer je e-mailadres in om jouw kortingsbon van 15% te ontvangen