Top 13 voordelen van liposomale glutathion (# 12 is verrassend)

Geschreven door Angie Arriesgado
Voordelen liposomale glutathion

Weet jij wat de gemeenschappelijke factor is tussen giftige chemicaliën, verontreinigende stoffen, conserveermiddelen, sigarettenrook en ultraviolet licht? Ze zijn allemaal verantwoordelijk voor de verspreiding van vrije radicalen in ons lichaam! Gelukkig kunnen antioxidanten zoals glutathion ons te hulp snellen om deze vrije radicalen op atomair niveau te bestrijden. En daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat onze glutathionwaarden gezond blijven. Hoewel er veel vormen bestaan waarin glutathion kan opgenomen worden, is liposomale glutathion de beste keuze in termen van totale waarde. Ontdek hier in dit artikel de 13 belangrijkste voordelen van liposomale glutathion die iedereen zou moeten kennen!

13 Verbazingwekkende Voordelen van Liposomale Glutathion

1.   Betere biologische beschikbaarheid vergeleken met orale glutathion

Als je overweegt om met glutathion (GSH) te starten, dan is liposomale GSH de beste keuze om GSH op te nemen. Waarom? Omdat gewone orale GSH-supplementen moeilijk door het lichaam worden geabsorbeerd (1).

Je neemt dan een pil / tablet / capsule in de verwachting dat deze volledig door je lichaam wordt geabsorbeerd, maar dit is niet het geval met orale GSH. Wanneer deze in je maag terechtkomt, wordt het supplement meteen afgebroken en wordt het niet volledig door het lichaam opgenomen.

Liposomale glutathion daarentegen heeft een superieure biologische beschikbaarheid dankzij de toegepaste liposoomtechnologie. Dit is in wezen een nicroscopisch klein, glutathion-afgiftesysteem (2). Maar hoe werkt het precies?

Welnu, glutathion wordt ingebracht in blaasjes die liposomen worden genoemd en die zijn bedekt met een stof die fosfatidylcholine wordt genoemd. Omdat fosfatidylcholine van nature in het lichaam wordt aangetroffen, ziet ons immuunsysteem het niet als een bedreiging en laat het de celwanden passeren. Dit resulteert in een betere absorptie van liposomale glutathion ten opzichte van orale glutathion.

De meeste liposomen die echter gebruikt worden hebben een gemiddelde diameter is 200 nanometer. Omdat wij nog betere opnamesnelheden willen garanderen in ons Intelligent Labs Liposomale Glutathion supplementgebruiken we gepatenteerde Setria Glutathione uit Japan. Setria-liposomen hebben een diameter van ongeveer 200 micron!

2.   De voordelen van liposomale glutathion bieden je een uitstekende waarde voor je geld

Je koopt toch supplementen omdat je de voedingsstoffen wil opnemen die in je dieet ontbreken, toch? Dus als je een tablet van 500 mg neemt, dan verwacht je toch dat de hele 500 mg door het lichaam wordt opgenomen. Maar zoals vermeld in punt # 1, is dit niet het geval met orale GSH.

Dus, hoe moeten we dit zien? Laten we zeggen dat de orale GSH die je inneemt slechts een absorptiegraad van 20% * heeft. Dit betekent dat slechts 100 mg GSH wordt opgenomen en de andere 400 mg wordt uitgescheiden door het lichaam. Aangezien je de volledige prijs betaalt, verlies je eigenlijk 80% van je geld als je kiest voor orale GSH!

Als je voor liposomale GSH in de vorm van een zachte gel van 500 mg kiest of de gelijkwaardige dosis van 5 ml gebruikt, dan kan je alvast een betere absorptie verkrijgen dankzij het gebruik van de hierboven beschreven liposoomtechnologie. Laten we dus zeggen dat de absorptiegraad van liposomale GSH 70% is. * Hoewel je nog steeds 30% van je geld verliest, is dit nog steeds een veel betere waarde dan bij de orale GSH!

De voordelen van Liposomale GSH vergelijken met intraveneuze GSH …

Sommigen zullen misschien zeggen dat intraveneus of IV glutathion het beste is als het gaat om absorptiesnelheden. Dat klopt misschien, maar het is ook erg duur. Bovendien kost een paar keer per week supplementeren zowel veel tijd als geld.

En wie wil er regelmatig vast komen te zitten aan een naald? Ik niet! Mogelijk ervaar je de voordelen van glutathion veel sneller met een intraveneuze oplossing, maar het is voor veel mensen gewoon geen erg praktische optie.

*Deze cijfers zijn alleen ter illustratie. Elk lichaam reageert anders op verschillende voedingsstoffen en er is momenteel geen manier om de exacte hoeveelheid GSH die door het lichaam wordt opgenomen, te meten.

liposomale glutathion bestrijdt vrije radicalen

3.   Bestrijdt oxidatieve stress door vrije radicalen te neutraliseren

Vrije radicalen komen van nature voor in onze leefwereld. Het is een bijproduct van metabolische processen in het lichaam en blootstelling aan verschillende verontreinigende stoffen. In kleine hoeveelheden kan ons lichaam snel vrije radicalen elimineren dankzij onze ingebouwde productie van glutathion. Wanneer er echter meer vrije radicalen zijn dan goede, resulteert dit in oxidatieve stress.

Oxidatieve stress kan je lichaam op meer dan één manier belasten. Het kan DNA, cellen en eiwitten in het lichaam beschadigen, wat kan leiden tot verschillende gezondheidscomplicaties en ziekten.

Je kan je voorraadje antioxidanten aanvullen door groenten en fruit te eten. Niet iedereen heeft altijd de mogelijkheid om continu gezond te leven en te eten. Suppletie met glutathion is dus de beste optie om je lichaam te helpen oxidatieve stress te bestrijden.

4.   Liposomale glutathion vermindert ook ontstekingen

Oxidatieve stress kan tot ontstekingen leiden. Als er niet genoeg antioxidanten in het lichaam zijn, kan de ontsteking chronisch worden. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van ziekten.

Tekenen van chronische ontsteking zijn onder meer vermoeidheid, lichaamspijnen, stemmingsstoornissen en frequente infecties.

Gelukkig kan glutathion ontstekingen behandelen door oxidatieve stress te bestrijden. In één onderzoek was glutathion in staat om longziekte te behandelen die werd veroorzaakt door een ontsteking (3).

gsh verbetert de insulinegevoeligheid

5.   Verbetert de insulinegevoeligheid

Mensen met insulineresistentie hebben een laag glutathiongehalte (4). Omdat insulineresistentie verband houdt met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, is het belangrijk om met GSH aan te vullen. Gelukkig is dit een van de vele voordelen van liposomale glutathion. Dit supplement zal je insulinegevoeligheid vast en zeker helpen verbeteren!

6.   Herstelt andere antioxidanten zoals vitamine C en E

Dit is een van de meest opvallende eigenschappen van glutathion. Als de belangrijkste antioxidant van het lichaam is GSH in staat om andere antioxidanten, zoals vitamine C en E, te regenereren om de strijd tegen vrije radicalen te helpen winnen. (5).

7.   Detox eersteklas 

De belangrijkste ontgifter van ons lichaam is de lever. Raad eens wat daar in enorme hoeveelheden wordt aangetroffen? Als je glutathion hebt geraden, heb je gelijk! GSH beschermt ons ook daar tegen giftige stoffen en verontreinigende stoffen.

De GSH-moleculen binden zich daar aan de verontreinigende stoffen zoals alcohol, zware metalen, gifstoffen enz. en zetten ze om in wateroplosbare verbindingen. Door deze omzetting kunnen de verontreinigende stoffen het lichaam verlaten zonder verdere schade aan te richten.

Voor vergiftiging door zware metalen is de beste behandeling echter intraveneus glutathion, omdat dit maximale absorptie biedt (6). Dit geeft de patiënt een veel betere kans op herstel in tegenstelling tot het nemen van liposomale glutathion.

een van de voordelen van liposomale glutathion is dat je meer energie hebt

8.   De hele dag meer energie!

GSH beschermt de mitochondriën (de krachtpatser van onze cel) tegen vrije radicalen en oxidatieve schade. Hierdoor kunnen de mitochondriën meer energie produceren voor onze cellen. Dus, als je zich de laatste tijd wat vermoeid voelt, probeer dan onze liposomale glutathion eens uit! 

9.    Zorgt voor een beter humeur  

Lage glutathionspiegels kunnen leiden tot stemmingsstoornissen zoals overmatige angst en depressie. Gelukkig zijn er aanwijzingen dat deze symptomen kunnen worden teruggedraaid en onder controle worden gehouden door simpelweg de glutathionvoorraden in je lichaam opnieuw op te bouwen (via voedsel of supplementen). (7).

10.  Verbetert de gezondheid van de hersenen 

GSH werkt niet alleen bij stemmingsstoornissen, het helpt ook om de gezondheid van je hersenen te verbeteren. Zoals eerder vermeld, kan oxidatieve stress veel schade aanrichten aan het lichaam, inclusief de hersenen.

Mensen die lijden aan schizofrenie, bipolaire stoornis en obsessief-compulsieve stoornis hebben lage GSH-waarden in de hersenen. Gelukkig worden deze drie aandoeningen door suppletie met liposomale glutathion een stuk beter beheersbaar (8, 9, 10). 

11.  Verhoogt de immuniteit

Met alle voordelen van liposomale glutathion die we tot nu toe hebben besproken, is het normaal om aan te nemen dat GSH ook de immuniteit kan versterken. Maar is dit echt zo?

Als ze niet onder controle worden gehouden, kunnen vrije radicalen veel schade aanrichten aan onze gezondheid. Maar door ze te neutraliseren, bescherm je jouw lichaam tegen deze gezondheidsproblemen (11).

Met gezonde GSH-waarden in je lichaam krijgt jouw immuunsysteem het minder erg te verduren. Het kan effectiever werken bij het omgaan met “indringers” die in contact komen met je lichaam! Je zal minder snel ziek worden en nog meer van het leven kunnen genieten!

het gebruik van glutathion geeft een lichtere en jonger uitziende huid

12.  Lichtere en jonger uitziende huid

Verbaasd? Dit is een van de interessantere bijwerkingen van het gebruik van glutathionsupplementen. GSH is een populair supplement in Azië, waar de bevolking overwegend een donkere huidskleur heeft.

Volgens een onderzoek uit 2017 hebben Thaise vrouwen die glutathion gebruiken een verbeterde huidelasticiteit, minder rimpels en een lichtere teint opgemerkt (12). Een afzonderlijke studie bij Filippijnse vrouwen toonde ook dezelfde resultaten. 90% van de vrijwilligers ondervond minder melaninepigmentatie, wat uiteindelijk leidde tot een lichtere huid (13).

13.  Twee handige vormen om uit te kiezen 

Dat klopt – liposomale GSH is beschikbaar in 2 vormen. Een vloeibare vorm en een zachte gel. De zachte gelvorm is handig omdat de dosering al is afgemeten. Het enige wat je hoeft te doen, is er eentje in je mond te stoppen en wegspoelen met een glas water. 

De vloeibare vorm kan minder handig zijn omdat je de juiste dosis telkens opnieuw moet afmeten. Maar het voordeel is dat je de dosering gemakkelijk kan aanpassen. Als je bijvoorbeeld niet de volledige 5 ml wil nemen, kan je gewoon 2,5 ml of 3 ml gebruiken. Evenzo, kan je ook de dosis verhogen tot 6 ml of 7 ml. Dit is niet mogelijk met een zachte gelformulering. 

Besluit

Er zijn heel wat interessante voordelen van liposomale glutathion – en dit is slechts het topje van de ijsberg! Naarmate er meer onderzoeken naar glutathion worden gedaan, zullen we nog meer voordelen ontdekken van deze belangrijke natuurlijke antioxidant. Probeer ons Liposomale Glutathion supplement en laat ons gerust weten wat er er van vindt!  

Referenties

(1) Allen, Jason, and Ryan D Bradley. “Effects of oral glutathione supplementation on systemic oxidative stress biomarkers in human volunteers.” Journal of alternative and complementary medicine (New York, N.Y.) vol. 17,9 (2011): 827-33. doi:10.1089/acm.2010.0716

(2) Sinha, R et al. “Oral supplementation with liposomal glutathione elevates body stores of glutathione and markers of immune function.” European journal of clinical nutrition vol. 72,1 (2018): 105-111. doi:10.1038/ejcn.2017.132

(3) Ghezzi, Pietro. “Role of glutathione in immunity and inflammation in the lung.” International journal of general medicine vol. 4 105-13. 25 Jan. 2011, doi:10.2147/IJGM.S15618

(4) Lutchmansingh, Fallon K et al. “Glutathione metabolism in type 2 diabetes and its relationship with microvascular complications and glycemia.” PloS one vol. 13,6 e0198626. 7 Jun. 2018, doi:10.1371/journal.pone.0198626

(5) Pizzorno, Joseph. “Glutathione!.” Integrative medicine (Encinitas, Calif.) vol. 13,1 (2014): 8-12.

(6) Honda, Yasushi et al. “Efficacy of glutathione for the treatment of nonalcoholic fatty liver disease: an open-label, single-arm, multicenter, pilot study.” BMC gastroenterology vol. 17,1 96. 8 Aug. 2017, doi:10.1186/s12876-017-0652-3

(7) R, Krolow et al. “Oxidative imbalance and anxiety disorders.” Current neuropharmacology vol. 12,2 (2014): 193-204. doi:10.2174/1570159X11666131120223530

(8) Sonthalia, Sidharth et al. “Glutathione as a skin whitening agent: Facts, myths, evidence and controversies.” Indian journal of dermatology, venereology and leprology vol. 82,3 (2016): 262-72. doi:10.4103/0378-6323.179088

(9) Berk, Michael et al. “N-acetyl cysteine as a glutathione precursor for schizophrenia–a double-blind, randomized, placebo-controlled trial.” Biological psychiatry vol. 64,5 (2008): 361-8. doi:10.1016/j.biopsych.2008.03.004

(10) Cui, J et al. “Role of glutathione in neuroprotective effects of mood stabilizing drugs lithium and valproate.” Neuroscience vol. 144,4 (2007): 1447-53. doi:10.1016/j.neuroscience.2006.11.010

(11) Ghezzi, Pietro. “Role of glutathione in immunity and inflammation in the lung.” International journal of general medicine vol. 4 105-13. 25 Jan. 2011, doi:10.2147/IJGM.S15618

(12) Weschawalit, Sinee et al. “Glutathione and its antiaging and antimelanogenic effects.” Clinical, cosmetic and investigational dermatology vol. 10 147-153. 27 Apr. 2017, doi:10.2147/CCID.S128339

(13) Handog, Evangeline B et al. “An open-label, single-arm trial of the safety and efficacy of a novel preparation of glutathione as a skin-lightening agent in Filipino women.” International journal of dermatology vol. 55,2 (2016): 153-7. doi:10.1111/ijd.12999

Claim 15% korting op je eerste bestelling

Voer je e-mailadres in om jouw kortingsbon van 15% te ontvangen