Gebruik Probiotica tegen Schimmelinfecties

Geschreven door Angie Arriesgado
Nagekeken door Lamia A Kader, MD
vrouw die zich afvraagt of probiotica effectief zijn tegen schimmelinfecties

De zomer is altijd een spannende tijd van het jaar. Het is warm en uitnodigend en leuk! Maar het is vervelend als je door een schimmelinfectie de dingen waar je van houdt niet kunt doen. Schimmel gedijt goed in de warmte en vochtigheid van de zomer. Gelukkig zijn er een aantal behandelingsopties beschikbaar, dus de zomer is niet helemaal verpest voor jou. Vandaag gaan we dieper in op het gebruik van probiotica voor schimmelinfecties. Werkt het echt? Of is het nepnieuws? Lees verder om erachter te komen!

Dus… Hoe weet je of je een schimmelinfectie hebt en je best probiotica tegen schimmelinfecties neemt?

Waarschijnlijk denk je dat het eenvoudig is om een vaginaal schimmelprobleem te identificeren, maar de symptomen zijn eigenlijk vrij gelijkaardig aan andere aandoeningen. Als je symptomen ervaart zoals een visgeur, intense jeuk, dikke vaginale afscheiding, een branderig gevoel bij het plassen, pijn tijdens het vrijen en in ernstige gevallen kloven in de vaginawand, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een schimmelinfectie. De enige manier om zeker te weten of je een schimmelinfectie hebt, is om naar je arts te gaan. Infecties in zo’n gevoelig gebied kunnen heel snel erger worden, dus het is het beste om andere mogelijke problemen door te strepen.

Maar wat veroorzaakt schimmelinfecties in de eerste plaats?

Welnu, schimmel veroorzaakt deze vervelende infecties. Meer specifiek is het een soort gist genaamd Candida albicans die deze problemen veroorzaakt. Andere typen kunnen ook infecties veroorzaken, maar ze komen niet zo vaak voor als Candida albicans en vereisen mogelijk een andere behandeling.

Gist is een soort schimmel die zich in het lichaam bevindt. Het wordt vaak aangetroffen in de mond, neus, huid, spijsverteringskanaal en vrouwelijke geslachtsorganen. Maar het is niet het enige levende micro-organisme dat in ons leeft. Er bestaat een volledig microbioom van verschillende micro-organismen in het menselijk lichaam; dit omvat verschillende soorten schimmels (inclusief gist) en bacteriën.

Wanneer de balans in het microbioom wordt verstoord, kunnen de organismen die de schimmel in toom houden afsterven, wat leidt tot een groei van de gistpopulatie. Wanneer dit gebeurt, zul je verschillende symptomen opmerken die wijzen op een schimmelinfectie.

Dus, wat zijn deze dingen die de balans in je microbioom verstoren?

Er zijn eigenlijk een aantal redenen. Een daarvan is langdurig gebruik van antibiotica. Antibiotica kunnen de vriendelijke bacteriën in je lichaam doden, inclusief de bacteriën die gist onder controle houden. Een andere is een hoge bloedsuikerspiegel, die veel voorkomt bij prediabetici, diabetici en mensen met PCOS. Suiker is verantwoordelijk voor de groei van schimmels. Als je je bloedsuikerspiegel niet onder controle houdt, gaat de schimmelgroei in een overdrive.

Een zwak immuunsysteem is een andere belangrijke oorzaak van schimmelinfecties. Pas dus op voor alles dat je immuniteit verzwakt, want dat kan een heleboel problemen voor je veroorzaken, niet alleen een schimmelinfectie. Zwangere vrouwen en vrouwen die hormonale anticonceptiva gebruiken voor anticonceptie, zijn ook vatbaar voor infecties, omdat hormonen de balans in hun microbiota kunnen verstoren. Probiotica tegen schimmelinfecties kunnen hier de oplossing brengen.

schimmelinfecties zijn niet leuk - ze zijn gênant en super irritant

Ontdek hier enkele behandelingsopties voor schimmelinfecties met onder andere probiotica tegen schimmelinfecties

Er zijn een aantal behandelingsopties voor schimmelinfecties. Deze komen in orale of topische vorm. Orale behandeling omvat het nemen van een oraal antischimmelmiddel zoals fluconazol of een probiotisch supplement dat is ontworpen om het evenwicht in de vaginale flora te herstellen. Topische toepassing daarentegen betekent dat de behandeling rechtstreeks in de vagina wordt aangebracht.

Antischimmel medicatie

Een effectieve actuele optie zou vaginale therapie zijn met antischimmelmedicatie zoals clotrimazol, miconazol en terconazol. Deze zijn meestal verkrijgbaar in crème- of zalfvorm.

Probiotica tegen schimmelinfecties

Ons speciaal Probiotica supplement voor vrouwen bevat niet alleen 6 miljard kve van 4 speciaal geselecteerde, galresistente probiotische stammen, het bevat ook cranberrysappoeder en D-mannose. Deze ingrediënten werken allemaal samen om schadelijke micro-organismen in de darm te verwijderen en urinewegstelsel. Het helpt urineweginfecties, bacteriële vaginose en andere problemen met de vrouwelijke genitaliën te voorkomen die worden veroorzaakt door een onevenwichtige vaginale flora.

Yogurt

Voor zelfgemaakte remedies is yoghurt een populaire optie. Yoghurt bevat een goede dosis probiotica of goede bacteriën, met name Lactobacillus-bacteriën, dus het kan helpen een groeiende gistpopulatie te bestrijden. Maar let op – geen enkele yoghurt zal het doen!

Er zijn tonnen yoghurt in de supermarkt die veel ongezonde hoeveelheden suiker. Kies een natuurlijke yoghurt, dat wil zeggen dat er geen toegevoegde suikers of zoetstoffen in zitten. Je kunt de yoghurt rechtstreeks op je uitwendige geslachtsdelen (vulva) aanbrengen of inbrengen in de vagina. Je kunt hiervoor een vinger gebruiken of een tamponapplicator gebruiken om de klus te klaren.

Als je last hebt van jeuk of een branderig gevoel, dan is hier een pro-tip voor jou: laat je met yoghurt gevulde tamponapplicator in de vriezer voordat je hem op de jeukende plek aanbrengt.

Appelcider azijn

Een andere optie waarvan wordt gezegd dat het verlichting biedt, is een bad met appelciderazijn. Het zuur van de azijn helpt het zuurgehalte van de vagina normaliseren. Voeg een paar kopjes ACV toe aan warm water en laat het gebied ongeveer 15-20 minuten weken. Je zou binnen een paar dagen enige verbetering moeten zien.

deze vrouw vraagt zich af hoeveel miljard KVE-probiotica het beste werken tegen gist

Hoeveel miljard probiotica moet ik kiezen?

Niet alle probiotica zijn gelijk gemaakt. Er zijn tal van probiotische supplementen en het is belangrijk om goed onderzochte stammen uit te kiezen met bewezen schimmelbestrijdende eigenschappen. Kies daarom een product dat ten minste 1 miljard CFU’s aan gepatenteerde stammen bevat, geen generieke stammen.

Voor onze 6 miljard CFU Probiotica voor Vrouwen hebben we ervoor gezorgd dat we gepatenteerde soorten hebben gekozen die bestand zijn tegen gal in je maag, zodat ze niet afsterven voordat ze in je darmstelsel aankomen. Ons gepatenteerde probiotische mengsel is afkomstig van DuPont Danisco en omvat de volgende stammen: L. acidophilus La-14, B. lactis Bl-04, B. bifidum Bb-06 en B. longum Bl-05.

Hoe lang duurt het voordat probiotica werken of de infectie behandelen?

De tijdlijn varieert afhankelijk van de probiotische stammen die je gebruikt en de sterkte ervan (CFU). Meestal kan het een tot vier weken duren voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Hoe toekomstige schimmelinfecties te voorkomen?

Een terugkerende infectie is allesbehalve aangenaam. Hier zijn enkele proactieve stappen als je toekomstige infectie wilt voorkomen.

Vermijd voedsel dat de schimmel voedt

vermijd het eten van voedsel dat de gist voedt

gaat in de prullenmand omdat het sterk verwerkt en ongezond is. Houd het in plaats daarvan bij het eten van hele voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten en magere eiwitten. Ten slotte gedijt gist op gist. Verwijder dus alles met gist. Dit is inclusief bier en wijn.

Eet meer gezonde dingen

eet meer van de goede dingen zoals kokosolie en knoflook om schimmel te bestrijden

Elke dag een lepel of twee kokosolie nemen brengt een oplossing op lange termijn. Je kunt het rauw eten of toevoegen aan je koffie, thee, salades, enz. Je kunt het ook gebruiken om je eten te sauteren en te braden. Kokosnootolie is een krachtig schimmelwerende olie en doodt die beruchte Candida albicans-stam effectiever dan OTC-medicijn, fluconazol. Voor snellere verlichting is het het beste om kokosolie plaatselijk aan te brengen door wat in een schone tampon te doen en deze vervolgens in de vagina in te brengen.

Eet ook meer knoflook. Het is een krachtig antischimmelmiddel dat helpt het immuunsysteem te versterken en de slechte micro-organismen in je lichaam zoals gist, bacteriën en virussen te bestrijden.

Neem probiotica supplementen

onze probiotische supplementen van Intelligent Labs zijn zeer effectief en helpen bij de behandeling van uw schimmelinfectie

Zoals eerder vermeld, kunnen probiotica een grote bijdrage leveren aan het herstellen van het evenwicht in je darmen en het beheersen van de Candida-populatie. Afhankelijk van de ernst van je schimmelinfectie, raden we je aan een van onze twee soorten probiotische supplementen te bekijken:

Ontdek wat het beste tijdstip is om je probiotica supplement te nemen voor maximum effectiviteit.

Vermijd douchen en gebruik geen geparfumeerde vrouwelijke producten

Douchen klinkt misschien als een goede hygiënepraktijk, maar dat is het echt niet. Het verstoort de balans in je vagina en maakt het gebied vatbaar voor een overgroei van slechte bacteriën en gisten. Het gebruik van elk geparfumeerd product daar beneden, zoals tampons, maandverband en vrouwelijke wasmiddelen, kan je vagina en vulva irriteren. Het bevordert ook de groei van schimmels.

Tenslotte

Ja, het nemen van probiotica voor schimmelinfecties is een legitieme behandelingsoptie. Het doodt de vervelende schimmels en herstelt het evenwicht in de vagina. Probiotica supplementen zijn voordelig en hebben heel wat gezondheidsvoordelen. Het is veilig om in te nemen en heeft weinig tot geen bijwerkingen. Dus de volgende keer dat je een infectie voelt opkomen, neem wat probiotica en volg de tips die we hier hebben beschreven om je probleem op te lossen!

Claim 15% korting op je eerste bestelling

Voer je e-mailadres in om jouw kortingsbon van 15% te ontvangen